onsdag 28 december 2011

Miljöångest

Har spenderat några timmar med att gå runt i affärer och kolla på mellandagsrean för att tillslut inse att det bara gör mig illamående.
-Jag vill inte ha väskor, armband eller skor fulla med krom. Eller bomullskläder fulla med gifter, akryl och polyester plagg i dålig kvalitet sydda av arbetare med usel lön och dåliga arbetsvillkor. Elektronikprodukter med flamskyddsmedel som hamnar i luften, maten och katten när de lossnar. Har hört om många som fått digitala fotoramar i julklapp i år. Så otroligt onödigt! Varför inte ge bort EN fin fotoförstoring istället som håller hela livet istället för en plastbit full med kemikalier som farmor ändå inte begriper sig på?
Och alla bara köper och köper. De flesta helt omedvetna om det pris miljön och alla vi människor får betala för deras konsumtion.
Jag vill inte leva i ett samhälle som ser ut så här!
Köpte tillslut en påse full med svensktillverkat yllegarn, två porslinskottar på halva priset och mandelolja att använda att smörja ansiktet med eftersom all kosmetika är full med elände. Tyvärr även mycket av eko kosmetikan har allergiframkallande ingredienser...
Blir bara trött.
Pallar bara med att handla second hand, vintage, antikt eller hantverk och eko kläder.
Har precis investerat i ett par svarta skinnkängor i naturgarvat läder. Jag önskade mig pengar till dem på min 30 års dag och det räckte precis! De var jättedyra men kommer hålla under överskådlig framtid, är tillverkade av Skråmträskskon i Sverige och känns så bra att äga!

Copyright 2011 Marie Karlsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar