måndag 18 januari 2010

Älska secondhand!

Har varit på Röda Korset och inhandlat nödvändigheter till lägenheten idag. I den stora Luleå butiken finns verkligen allt. (Förutom mat).
Har köpt två dunkuddar till soffan, svensktillverkade från Engmo dun.
-Dunkuddar håller i evigheter, inte som de med polyester fyllnad som är knöliga efter två år (gäller speciellt de billiga). De dunfyllda kuddarna vi har på soffan i stugan är gott och väl 50 år gamla och fortfarande helt okej. Köper man secondhand vet man också att inga djur har lidit för kuddarna på senaste tiden i alla fall.
Jättefin lampa med fot av Italiensk alabaster förseddes med en halogenglödlampa och ger nu välbehövligt ljus i vardagsrummet. Jag kör utan skärm tills jag hittar någon som passar.
Köpte dessutom en gamaldags metallampa att ha på våggen ovanför fåtöljen i sovrummet där jag ofta sitter och virkar eller stickar. Den passar bra till sovrummets asiatiska tema.
Hittade dessutom hållare för gardinstången i vardagsrummet som också kommer från Röda Korset. Ett penställ i marmor till arbetsbordet och en prydnads apa i glas som pojkvännen ska få när vi firar 1 års dag eftersom han gillar apor.

Copyright text och bild Marie Karlsson 2010.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar