måndag 11 januari 2010

Gotisk trädgård

Nästan svarta tomaten Cherokee purple har jag beställt från Ebay tillsammans med den liknande mörka Black Krim som har sitt ursprung i Ukraina.

Jag har fått för mig att ha svart vitt tema på min nya fina rejält stora balkong till våren och sommaren. Vilket jag säkerligen kommer ha svårt att hålla mig till. Fast jag har beställt en massa fröer i den färgskalan och längtar efter att få så. Affärerna har dock inte ens tagit fram såjorden än så jag ska nog se det som en hint.


Tulpanen "Absalon" säljs via http://lillafiskaregatanstradgardsbutik.se och är alldeles fantastisk. Fast jag vet inte om jag vågar mig på tulpaner på balkongen till hösten?

Vitnat kranium från en råka är vackert bland grönskan ifall man kan se det vackra i ett sånt föremål. Ifall du inte har turen att hitta gamla fågelkranium i naturen finns de att köpa på
http://www.ebay.com/ och http://www.ebay.co.uk/. Kolla bara upp så du inte köper någon hotad art!

Bergabacken, http://www.bergabacken.se/, säljer fantastiska pelargonsticklingar på postorder. Det här är en vildart som heter Pelargonium glaucifolium. Inte direkt samma sak som mormors röda pelargoner direkt.


Här en Pelargonium sidoides som också kommer från Bergabacken.


Otroligt vacker svart krollilja Lillium martagon finns att köpa som frö på Tradera http://www.tradera.com/, lökar går i princip aldrig att få tag på och kostar en förmögenhet.

Mamma har den vita varianten i sin trädgård men att få mixa dem med den svarta... Suck. Alla dessa trädgårdsbegär.

Jag drömmer om den fantastiska Aklejan, Aquilegia virdiflora 'Chocolate soldiers' som bland annat Impecta säljer som frö http://www.impecta.se/. Doftar gör de också. Aklejor har alltid varit en favorit och jag gjorde till och med mitt projektarbete på gymnasiet om dem. (Sedan tog det i och försig några år innan jag såg någon tjusning i dem igen). Någon gång när jag har tid skulle jag vilja bygga ut det till en bok. När nu det kan tänkas bli?
Svarta tomater, vit solros och vit och svart krasse har jag beställt i alla fall och svart Scabiosa. Fast allt det svarta är ju egentligen mest mörkt rött och purpur. Förutom svarta violer och penséer. De är svarta på riktigt. Till allt det här gamla lerkrukor och gjutjärn.
-Jag kan redan känna tomatsmaken...Copyright text Marie Karlsson 2010.

Bilder från respektive källor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar